Hej och välkommen till Huddinge IF P16U Svart!

Vi är ett roligt och ambitiöst gäng som tränar tre-fyra gånger i veckan, mestadels på Källbrinks IP.
Det går alldeles utmärkt att kombinera annan sport med spel i vårt lag.
Under säsongen 2023 blev vi seriesegrare i division 3E och har roterat spelare till P15A div 1, P16 div 3 och P17 div 3.

Under nästa säsong 2024 kommer vi att spela i div 2.

Om du är intresserad av att börja spela i vårt lag och håller minst div 2 nivå,
spela träningsmatch på nivå undre halvan av div 2 eller topplag div 3,
sponsra oss eller behöver ytterligare information, använd kontaktuppgifterna under fliken Kontakt ovan.

Följ oss på Instagram:

Söker spelare för spel i S:t Erikscupen division 2
2024-02-24 11:15

Laget kommer att delta i S:t Erikscupen 2024 i division 2. För närvarande har vi plats för två till tre nya spelare. Tveka inte att kontakta oss för provträning! Du som vill provträna förväntas hålla hög kvalitet på träning och spel samt ha hög träningsnärvaro. Kontaktuppgifter finns under fliken Kontakt ovan.

Referat: Hanvikens SK - Huddinge Idrottsförening
Tung storförlust mot Hanviken
2024-02-10 21:48

Under veckan som gick har vi övat på speluppbyggnad och motsatsförhållandet förhindra speluppbyggnad. I dagens match på uppvärmda Tyresövallen mot seriekonkurrenten Hanvikens SK blev det mest det senare, förhindra speluppbyggnad. Det blev en tung förlust med hela 0-8 då det rann i väg i andra halvleken. I halvtid stod det visserligen 0-2 men hemmalaget hade ett massivt spelövertag och kom gång på gång in i sista tredjedelen och vår målvakt Axel Andersen fick göra många kvalificerade räddningar. Vi hade stora problem att komma in i sista tredjedelen och kom bara in ett fåtal gånger. Förra året hade vi en liknande upplevelse då Ösmo IK gav oss en rejäl fotbollslektion så vi fick återvända hem till Huddinge med en 0-10 förlust. Väl i serien tog vi fyra av sex poäng mot dem. Vi får nu slicka såren, träna hårt och komma igen. Ett citat från Muhammad Ali passar bra att tänka på efter en tung storförlust "You dont lose if you get knocked down; you lose if you stay down."

Referat: Hässelby SK  - Huddinge Idrottsförening
Säsongens första seger
2024-02-03 21:52

På lördags eftermiddagen åkte vi till en helt snöfri Åkeshovs Bollplan. För motståndet stod hemmalaget duktiga Hässelby SK. Det blev en jämn och schysst match. Veckans tema "Komma till avslut och göra mål" testades i skarpt läge. Vi fick se prov på väggspel, överlappningar och många avslut i golden zone. Säsongens första mål gör Mikael JR Alborta på nick efter en fin slagen hörna av Elliot Birgen. Hemmalaget kom tillbaka med två mål. Vi kvitterar matchen med ett riktigt klassmål där Albin Karlgren är sist på bollen. Matchvinnande målet lobbar Denniz Cakir Gustavsson med perfekt precision över hemmalagets målvakt. Försvarsmässigt jobbar vi stenhårt med att förhindra och rädda avslut. Liam Axelsson i mål gör en storstilad insats och gör många fina räddningar. Vi vill skicka ett stort tack till våra lagkamrater i P16U Gul och P15 för att vi fick låna lite spelare av er när vi själva hade det svårt att få ihop fullt lag av diverse olika anledningar. Nästa helg åker vi till Tyresövallen för spel mot Hanvikens SK.

Referat: Karlbergs BK - Huddinge Idrottsförening
Årets första match
2024-01-14 21:53

Årets första match gick på en allsvensk arena, Grimsta IP. Vi konstaterade ganska omgående att planen är mjukare än vad Källbrinks IP är på sommaren. Hur som helst så kom vi till spel utan att ha gjort ett enda träningspass på gräs då vår hemmaplan är täckt av ett lager med is. Vi skapar fler farliga målchanser än hemmalaget men oskärpa i avsluten i kombination med en mycket duktig hemmamålvakt förhindrade att vi gjorde mål idag. Hemmalaget gör tre mål; det första på en onödig straff, det andra på ett långskott som definitivt inte var otagbart och det tredje kom efter lite slarv i markeringen, men som egentligen var offside. Vi har fått med oss matchfilmen hem och vi kommer att göra en grundlig matchanalys med hela laget på fredagens träning.

Uppstart 2024
2024-01-09 10:04

Efter ett alldeles för långt uppehåll så är vi igång igen, vi börjar med ett uppstartsmöte innan vi gav oss av ut för lite fysträning i den friska vinterluften.

Genomgång av krav och önskemål inför en säsong i SANKT ERIKS CUPEN, dock i divison 2 detta år.

Ett konstaterande är att vi kommer behöva öka absolut allt, allt i från närvaro, träningsintensitet, fysträning till teori, skratt och glädje!

• Rutiner hur vi skall agera/hantera, kommunicera skador och rehabilitering
  • Vad vill vi göra för övriga aktiviteter, Beachvolleyboll var en lyckad tillställning och alla vara rörande överens om vi vill göra mer sådant.
  • CUP, var, när och hur.
  • Videoananalyser och uppstart av Sanktan
  • Årets Catwalk, lagfotografering planerad till början av Mars
  • Träningsupplägg, träningsmatcher och kallelser.

Man kan lugnt säga att vi är taggade på en ny säsong!

Tränarutbildningen UEFA B
2023-12-19 09:07

Vår tränare Fredrik Karlsson har erbjudits en plats på tränarutbildningen UEFA B 2024. Det är en toppmodern utbildning med hög ambitionsnivå som fortlöper under hela 2024. Fredrik har sedan tidigare UEFA C licens och den kommande utbildning är helt i linje med lagets ambitioner, att flytta fram positionerna.

Silly season
2023-11-25 18:18

Vi välkomnar Filip Stablum till oss. Filip kommer närmast från Segeltorps IF och har erfarenhet av spel i kvalserien. Han är en energisk spelare med god teknik som kan spela på många positioner.