SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

Upsala IF
1 - 10
Huddinge IF
Upsala IF1 - 10Huddinge IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 11:10
Plats:Johannesbäcks konstgräs
Serie:TR-matcher
Samling:10:00, omkl.rum fr kl.10:00
Aktivitetsinfo: Sen tillgång till omkl.rum
🟡Upsala IF - Huddinge IF 1-10
2024-02-18 13:37

Roadtrip norrut vägkantades av lite palaver i trafiken. En redan kortad samlingsid hackades upp ytterligare pga detta. Alla till slut framme och genomgång/bollvärmning kvarten före avspark. 

Snö- & isfritt på fina Johannesbäck och minsann sol! Om inte våra 10 mål kom att värma så kunde våra tillresta frossa i D-vitaminer.

 

Huddinge IF Dam kommer till Uppsala med tre debutanter i Darine, Evelina och Linnea. Ett nytt mittbackspar i rutinerade Elin tillsammans med Thea, som gjorde sina första 90 min i damlaget. Det var också utlovat en överraskning på vänsterbacksplatsen...och där hittade man kapten Kicki. Vår notoriske måltjuv fick lämna frontlinjen och lämna över målproduktion till andra. Hon kom förvisso att göra 0-1 och säsongens första Huddinge-mål likt förbaskat. 

 

Huddinges XI: Berg, Vilma, Thea, Elin, Kicki-Jessi, Darine, Evelina-Vilma, Sarah, Sanna

                      ( Carro, Lelle, Clara)

 

Match igång och målchans det första vi gör. Bra genomspel hittar Vilma och bra inspel på bortre där Sanna har öppet mål....men rakar bollen utanför. Det blir ändå ett tidigt ledningsmål då Evelina sätter in en bra hörna på Kicki, som med timing och den finfina spänsten nickar in 0-1 efter 3 min. 

Det är mycket Huddinge men det är också mycket oskärpa i spelet. Vi behandlar inte bollen riktigt som den förtjänar utan det stås på hälar och mottag studsar lite hit och dit. Det rycker sönder matchbild och allt vad flow heter uteblir. Konsekvensen av det blir också att formen inte infinner sig då vi är sååå otydliga i bollinnehavet. 

Väckarklockan ringer i min 8 när en boll går igenom oss till, en förvisso offsidesstående, hemmaforward. Denna stormar helt fri mot mål och petar tjusigt in 1-1. 

 

Målet gör att matchbilden blir lite jämnare i mitten av halvleken i och med modet som gjuts in i hemmalaget. Huddinge är uppe två gånger om i kalaslägen. Först Sarah...men målvakt räddar till hörna. Något senare har Jessi satt en boll igenom på snabbsprintande Vilma som kommer i ett ännu bättre läge...men återigen renderar det endast i en hörna. 

Vi har pratat en del om distansskytte och att det måste vara en större del i våra hot framåt. Ett sådant kommer att ge oss ledningen efter dryg halvtimmes spel. Sanna drar till från goda 25 meter för 1-2. 

 

Surr i paus om att vårda bollen, jobba i fötterna och ...snäppa upp helt enkelt. Färdignypremiärat! 

 

Andra halvlek höjer vi oss. Vi är bättre i formen och blir då svårare för motståndare att få tag i. Vi mixar bra med genomspel och spel igenom. 

1-3 kommer 5 min in på halvleken när Vilma hittar målet efter att Sarah har hittat fram med bollen till Vilma. Sarah byter sedan och in kommer Carro. Evelina upp som 9.a på Sarahs plats samtidigt som Lelle tar över Sannas position. Debutanterna tackar för förtroendet och det går bara någon minut eller två så har Lelle tagit sig fram och igenom...hittat en cutback till Evelina...som drar till ribba-in och 1-4. 

Vi kommer i våg på våg här och Upsala har det tungt sista halvtimmen. 

Carro vaskar fram en hörna efter att ha testat skottlyckan. Evelina slår hörnan som efter lite oreda hamnar hos Thea som stöter in sitt första mål som A-lagsspelare. 

 

Huddinge följer upp med en straffmiss i ribban och ytterligare fem mål sista kvarten.  Lelle kommer in bra i andra halvlek och hon sköter arbetsbeskrivningen till punkt och pricka. Dessutom gör hon två mål och två assist! Evelina är dock än värre och gör 2+3 i matchen och föräras Matchens spelare i Huddinges premiärseger som tillslut skrivs till 1-10. 

 

Upsala IF - Huddinge IF 1-10

                          xG 1.0 - 7.91

                  bortafölje 9 pers! 

 

Nästa vecka hoppas vi att vaktmästeriet tankar traktorn och löser isbergen på Källbrink. Det vankas nämligen dammatch på lördag vs div.3A-favoriten IK Frej. 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 19:00
2 - 0  
Sön 24/3 11:00
1 - 0  
Sön 17/3 15:00
2 - 2  
Sön 3/3 15:00
2 - 2  
 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten