SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

🟡HUDDINGE IF DAM
  • Hemsidan för HUDDINGE IF DAM är vår officiella kanal för nyheter kring laget samt aktuell trupplista. Här finns också vår Kalender som håller koll på vad vi gör och när. Man kommer också kunna läsa matchreferaten, lagom subjektiva såklart, efter varje spelad match.
  • Man följer oss givetvis också på INSTAGRAM @huddingeifdam
  • Som spelare får man all sin info via appen Slack

-------------------------------------

 

To-do-lista vintern 2024:

 

jan-feb:

Fortsatt rörelseträning - inomhus 2 pass/vecka

Konditionsträning FAS I  - inomhus 3v3

 

feb-mar:

Fotbollspassen rullar igång - 2 pass/vecka

Träningsmatcher

Rörelseträning - inomhus 1 pass/vecka

Konditionsträning FAS II - utomhus

 

-------------------------------------

Referat: Upsala IF - Huddinge IF
🟡Upsala IF - Huddinge IF 1-10
2024-02-18 13:37

Roadtrip norrut vägkantades av lite palaver i trafiken. En redan kortad samlingsid hackades upp ytterligare pga detta. Alla till slut framme och genomgång/bollvärmning kvarten före avspark. 

Snö- & isfritt på fina Johannesbäck och minsann sol! Om inte våra 10 mål kom att värma så kunde våra tillresta frossa i D-vitaminer.

 

🟡SÄSONGSPREMIÄR
2024-02-16 06:50

Huddinge IF DAM gör äntligen säsongspremiär 2024. Nu när det slutat snöa är det dags att snöra på sig skorna och detta gör man i Uppsala mot div.2-kollegan Upsala IF. 

Hur är då läget i laget och hur pass förberedd är man? Några frågor till HT Göran Sandberg som leder laget för tredje året.

 

- Känslan i truppen inför lördagen?

- Det ska bli skönt att få komma igång. Vi har jobbat rejält under vintern och det känns alltid speciellt att få spela den där första matchen när allt startas upp igen.

- Det ligger fortfarande snö och is på Källbrink. Hur påverkar det er uppladdning?

- Faktum är att vi igår, torsdag, gör vår första träning ute utan is på planen. Så visst, tempot i våra fotbollsaktioner har inte fått rätt förutsättningar ännu. Men vi vet vad vi ska göra därute så vi kommer snart komma in i det och komma upp i tempo. 

- Vad kan vi förvänta oss att se i matchen mot Upsala IF?

- Ett Huddinge som ska försöka spela det spel vi har jobbat på att sätta under två säsonger. Vi ska såklart också få in våra nya spelare i vår spelmodell. Tre nyförvärv är med till Uppsala. Mittfältarna Darine Karlsson och Evelina Ihl samt winger Linnea Jonsson-Hällström. Det ska bli riktigt kul att få se dom i spel.

- Lite bekymmer i backlinjen sägs det?

- Lite så. Vi har 4 av 5 ytterbackar borta. Två borta långtids. Två som missar just denna helg. Så det kommer dyka upp en liten överraskning på vänsterbacken! På högerflanken får vi tillbaka Vilma Adamsson-Loreby. Hon missade i stort sett hela förra säsongen. Viktigt för oss att hon är igång igen och att hon håller sig hel. 

- Ligger fokus i att komma igång och få in nya spelare eller att få med er ett resultat?

- Mentaliteten i laget och det vi vill stå för är att alltid spela för att vinna. Jag tycker det är viktigt. Träningsmatch i all ära...men man måste träna på att vinna fotbollsmatcher. Sen hur långt det räcker är en helt annan sak. 

⚫️LEDARBYGGET 2024 - materialare!?
2024-02-10 12:17

Huddinge IF Dam behöver fylla på i support-leden kring laget. Någon som gillar att hänga kring ett ambitiöst lag och säkra markservicen! 

  • rodda med material före och/eller efter träning
  • rodda kring matcher; VEO-riggande, xG-registrerande, support 
  • vikariera som lagledare/matchvärd när lagledar-Kristian inte kan vara på plats

 

Nyfiken på detta och hur det kan passa DIG...då hör du av dig till lagledare Kristian:

kristian.ellerstad@gmail.com

🟡TRUPPBYGGET 2024 - Kristin Andersson #5
2024-01-28 20:09

Huddinge IF Dam får välbehövligt in en mittback. Kristin Andersson kommer från en serieseger 2023 med IK Sleipner. Så avancemanget till div.2 får hon ändå uppleva trots ny ort i och med flytten till Huddinge.

Vi får in en energisk stark kampspelare med skön blandning av teknik och bra tillslag. Kristin kommer spela i tröja #5.

 

- HT-Göran om Kristin:

"Hon har visat bra tryck under vinterns fyspass och vår variant av 3v3-spel. Det är inget snack om att det är en vältränad spelare med bra förutsättningar i grunden. Precis den typ av spelare man gillar att börja jobba med och forma efter vår spelmodell. Hon kommer bidra med bra fysik i spelet, såväl i kampmoment som i löpmetrar. Känns som ett krutpaket helt enkelt!"

- Kristin om Huddinge:

"I samband med flytt till Tullinge googlade jag fram olika lag i närheten och fastnade för Huddinge IF. Jag provtränade där och jag fick snabbt positiva vibbar.

Detta då träningarna var ambitiösa och roliga plus att laget var ett glatt gäng med hög kämpar-mentalitet.

Min förhoppning är att vi blir ett samspelt/vältränat lag som krigar för varandra varje träning/match och har kul på sidan av planen."

 

Det är ingen hemlighet att Huddinge har upplevt en smärre backkris under vinterhalvåret då 3 av 4 ordinarie backar från fjolårets kassaskåpssäkra försvarslinje har försvunnit. Vi ser ljuset i tunneln och inte bara i och med Kristin. Vi har samtidigt fått igång-och-tillbaka Vilma Adamsson-Loreby som missade nästan hela 2023 pga skada. Amanda Uhlin kommer tillbaka kring sommaren. Det kan även komma att bli en liten rockad i truppen för att fylla upp backlinjen. 

Jenny Eriksson-Ewerlöf, fjolårets super-rookie, missar hela säsongen pga en korsbandsskada som hon ådrog sig sista träningsveckan ute i höstas...

Samtidigt är det ju snart vår och dags för utepremiär. Kanske dyker det upp någon vass bolltrygg försvarsspelare som vill blanda sig in i Huddinge-mixen!?

🟡TRUPPBYGGET 2024 - Rozin Nashef #1
2024-01-20 20:49

Huddinge IF Dam stärker målvaktsbesättningen inför i år. Tillsammans med rutinerade målvakten och tillika målvaktstränaren Matilda Berg joinar nu Rozin Nashef från Norsborg FC. En ung omskolad målvakt som gått från utespelare till att hitta in mellan stolparna. 

Hon kommer nu stöpas i Huddinge-modellen samt få gnugga hårt tillsammans med Berg för att få en rejäl utväxling av sitt målvaktsspel. 

Rozin kommer spela i #1-tröjan. 

 

- HT-Göran om Rozin:

"Rozin har vi sett i de matcher vi har bevakat från sidan när vi studerat NFC. Hon har även varit rejält sysselsatt i de bägge möten vi hade med dom 2023. Utan tvekan en karismatisk spelare som är rejält fokuserad på uppgiften. Bra med fötterna från sin tid som utespelare, vilket gillas skarpt i vårt sett att spela. Ett bra tillskott för oss och att äntligen kunna stå med två målvakter i truppen känns alla tiders."

- Rozin om Huddinge:

"Jag valde att komma till Huddinge då jag kände mig redo att kliva tillbaka till div.2 och kriga. Huddinge känns rätt, jätteseriöst lag som är mer action än talk och det kommer synas på planen. Träningarna är tuffa, vilket passar mig på pricken. Känner mig välkommen och tjejerna är supertrevliga och ambitiösa. Ser fram emot säsongen!"

 

Rozin kommer alltså närmast från Norsborg men har tidigare spelat i Telge Utd FF i div.2. Det ger henne erfarenhet från det som komma skall 2024. 

Insyltad i futsal någon månad till....sen är det full fräs på Källbrink och Huddinge IF som gäller. Kör vi!

🟡TRUPPBYGGET 2024 - Linnea Jonsson Hällström #15
2023-12-17 10:54

Huddinge IF Dam välkomnar Linnea Jonsson Hällström till laget. Lelle har kört både fotbollspass och fyspass med oss under november och tar nu klivet tillsammans med oss till div.2.
En stark genombrottsspelare som dragit ett tungt lass i Västerhaninge IF där hon agerat både uppspelspunkt och djupledshot.
I Huddinges spelmodell kommer hon användas till det hon gör allra bäst; hota rättvänd mot motståndarmålet. Det innebär att hon stärker våra alternativ bland ytterforwards tillsammans med Sanna, Vilma & Kicki.
Lelle kommer att spela i tröja nummer 15.

- HT-Göran om Lelle:
"En spelare jag hade under mitt debut-år som flick/dam-tränare i Vendelsö vilket betyder att jag per automatik haft full koll på henne genom alla år. En lika glad som anfallsglad spelare som vi ska sätta upp rättvänd i djupet så ofta vi kan för att få ut max av hennes vilja och kapacitet. Det finns ett riktigt bra tillslag i bagaget och det vill vi få utdelning av om och om igen.
Ska bli kul att få jobba in våra spelprinciper och renodla hennes spel och uppgifter för att klargöra vad hon ska göra och inte göra på planen. Då blir det naturligtvis lättare att prestera."

- Lello om Huddinge:
"Jag är sjukt taggad att få spela med ett lag som har ett tydligt mål. Bygga sin kropp för att bli så bra som möjligt på plan med ett viljestarkt lag. Tror även att min roll i detta lag kommer bli tydligare och klarare för att det finns en gemensam grundtanke med spelidén."

Huddinge plockar här ännu ett russin ur div.3-kakan. Nu har vi fått till oss det bästa från Norsborg, Ösmo och Västerhaninge. Skönt att få in rätt spelare till gruppen såväl som till spelmodellen.
Det finns några russin kvar därute...
På tal om ute. Snö och is lägger fryslocket på på Källbrink och vi är klara för i år vad gäller fotbollsträningarna och därmed provspelen. Nu går vi in och bygger rörelse, styrka, gruppdynamik och sedan kondition. Japp...det går såklart att komma och testa på oss här också.

🟡TRUPPBYGGET 2024 - Clara Lund #16
2023-12-17 10:52

Clara Lund - nästa spelare att välkomnas från Huddinge DJ till Huddinge IF DAM!
Clara kommer att kampera på vårt mittfält och spelas in som en våra åttor. Matchdebuten är redan avklarad och i avslutningen vs Stureby satte hon upp ett briljant genomspel som hade kunnat ge första spelarpoängen...precis som våra åttor ska producera. Nu står hon inför en vinter med hårdare fys än tidigare i form av rörelse och uppbyggnadsträning.
Clara kommer spela med #16.

- HT-Göran om Clara:
"Här kommer vi inom en snar framtid skapa en bolltrygg passningssäker innerfältare. Clara visar bra blick för spelet och har redan plockat upp bolltempot och pass-mottag ser grymt lovande ut. Det är en krävande position i vår modell att spela box-to-box som åtta. Det blir till att ligga i när konditionspassen drar igång. Jag tror mycket på hennes kapacitet som spelare i Huddinge-tröjan."
- Clara om Huddinge DAM:
"Det ska bli väldigt kul att komma upp till damlaget. Jag ser fram emot en ny utmaning och hur det är att tillhöra en damtrupp. Jag hoppas på att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och ha kul</i>."

I och med Clara tar alltså en tredje spelare steget på karriärstrappan från klubbens DJ -> Damlag 2023.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 11:10
1 - 10
Sön 8/10 14:00
5 - 1  
Sön 1/10 14:00
1 - 3  
Lör 23/9 13:00
5 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten