SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

🟡SÄSONGSPREMIÄR
2024-02-16 06:50

Huddinge IF DAM gör äntligen säsongspremiär 2024. Nu när det slutat snöa är det dags att snöra på sig skorna och detta gör man i Uppsala mot div.2-kollegan Upsala IF. 

Hur är då läget i laget och hur pass förberedd är man? Några frågor till HT Göran Sandberg som leder laget för tredje året.

 

- Känslan i truppen inför lördagen?

- Det ska bli skönt att få komma igång. Vi har jobbat rejält under vintern och det känns alltid speciellt att få spela den där första matchen när allt startas upp igen.

- Det ligger fortfarande snö och is på Källbrink. Hur påverkar det er uppladdning?

- Faktum är att vi igår, torsdag, gör vår första träning ute utan is på planen. Så visst, tempot i våra fotbollsaktioner har inte fått rätt förutsättningar ännu. Men vi vet vad vi ska göra därute så vi kommer snart komma in i det och komma upp i tempo. 

- Vad kan vi förvänta oss att se i matchen mot Upsala IF?

- Ett Huddinge som ska försöka spela det spel vi har jobbat på att sätta under två säsonger. Vi ska såklart också få in våra nya spelare i vår spelmodell. Tre nyförvärv är med till Uppsala. Mittfältarna Darine Karlsson och Evelina Ihl samt winger Linnea Jonsson-Hällström. Det ska bli riktigt kul att få se dom i spel.

- Lite bekymmer i backlinjen sägs det?

- Lite så. Vi har 4 av 5 ytterbackar borta. Två borta långtids. Två som missar just denna helg. Så det kommer dyka upp en liten överraskning på vänsterbacken! På högerflanken får vi tillbaka Vilma Adamsson-Loreby. Hon missade i stort sett hela förra säsongen. Viktigt för oss att hon är igång igen och att hon håller sig hel. 

- Ligger fokus i att komma igång och få in nya spelare eller att få med er ett resultat?

- Mentaliteten i laget och det vi vill stå för är att alltid spela för att vinna. Jag tycker det är viktigt. Träningsmatch i all ära...men man måste träna på att vinna fotbollsmatcher. Sen hur långt det räcker är en helt annan sak. 


Nyhetsarkiv
🟡GAMEDAY! 2024-03-03 10:13
🟡SÄSONGSPREMIÄR 2024-02-16 06:50
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten