SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

🟡Sum-Up HUDDINGE IF DAM
2024-04-02 12:04

Vi kan konstatera såhär när försäsong är över och träningsmatcher är spelade, att vi har gjort en stark vinterträning, att vi har spelat bra i våra träningsmatcher och att vi har en spelidé vi tror på och är bekväma med. Dock hade vi mått bra av att få spela ytterligare några matcher, men dessa frös inne då Huddinge Kommun och snö icke är en dröm-kombo. Tempot behöver ju komma upp i vårt spel jämfört med fjolåret i div.3. Våra nyförvärv saknar alltjämt lite matchning. 

Vi är något tunna i truppen. 16+1 i skrivande stund. Vi tappade några efter förra säsongen och fick in ett gäng nya. Summan av den kardemumman är att vi har tappat på back-sidan. Så är du, vassa försvarsspelare, kvar därute och trampar vatten så finns det en finfin lösning för dig här hos oss i Huddinge IF DAM i försäsongens elfte timme

Vad gäller bygget totalt sett så har vi helt klart stärkt upp laget. Men visst...någon form av ofrivillig frånvaro och vi är i blåsväder. Samtidigt såg det ut på samma sätt ifjol...

 

Vad kan vi då förvänta oss av säsongen och av Huddinge IF DAM 2024?

Undertecknad har sagt från Dag 1 i november 2021 att vi tränar och skapar ett spel för div.2. Nu är vi där. Det innebär att vi inte har gjort något speciellt nytt i förberedelserna och upplägg. Däremot har spelarna framför allt i och med vårt flow ifjol varit högst delaktiga i att utveckla vårt spel. Förståelsen för vikten av att skapa tid i spelet har gjort att vi är tydligare i våra aktioner både i det offensiva såväl som det defensiva spelet. Vi kommer ju också behöva vara mer noggranna i år i spelets alla skeenden. 

 

Målsättningen för säsongen har stötts och blötts. Mentaliteten i laget säger att vi alltid går ut för att vinna. Vågar tävla. Även en kraftig underdog måste ju sitta på en snillrik plan om hur man, åtminstone teoretiskt, ska kunna vinna eller ta poäng i en fotbollsmatch. Det är något vi lärt oss tillsammans att genuint tro på. 

Vi har spelat jämnt med både Segeltorp och Värmdö ifjol i Victoria CUP. Vi spelade jämnt igen mot Värmdö för två veckor sedan. Vad betyder detta? Ingenting direkt eftersom det dels är gammalt nu, dels att ingen av dessa figurerar i div.2 Ö.S. 2024. Det det dock betyder är att vi vet att vi står oss bra mot denna typ av bra motstånd. 

Är det skillnad på enstaka match och att tillbringa en hel säsong i sådan omgivning? Ja, helt klart. 

När vi kokar ner det hela så vill vi hålla oss kvar i serien. Det är alltid grundplåten för en nykomling. Samtidigt vill vi ju tävla...så då måste ambitionen upp några snäpp ändå. 

Övre halvan. Rimligt i vårt sätt att resonera kring tävling. Skruvar vi på det ytterligare så landar vi i en tanke på placering 3-6. Vi kommer kriga för att hålla hälften av lagen bakom oss och visst, några kommer vara starkare. 

 

Det kommer krävas att vi håller oss skadefria. Att vi får tillbaka de 2+1 spelare till sommaren som är på vift. Kanske att vi har lite flyt och får in 1-2 spelare ytterligare. Framför allt kommer det krävas att vi tror på det lika mycket i år som förra året. Utan flow och we got this så är det helt andra bullar. 

Premiär 13 april. Därifrån är det sen bara att åka!

 

// HT-G


Nyhetsarkiv
🟡GAMEDAY! 2024-03-03 10:13
🟡SÄSONGSPREMIÄR 2024-02-16 06:50
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten