SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

🟡Sum-Up Huddinge IF DAM ½2024
2024-06-23 21:50

Drygt första halvan av årets div.2-återkomst är spelad. Vi har gått in i uppgiften med en tydlig målsättning och hög ambition. Man får väl ändå säga att det fallit väl ut och att vi är där vi hoppades på att vara. Vårt solida försvarsspel har fungerat lika bra i år som i fjol, trots mycket plockande i försvarsleden. Med 11 insläppta på 12 matcher räknar man snabbt på fingrarna att vi släpper in mindre än 1 mål/match. Det är bara serieledande Lidingö som är vassare här. 

 

7 vinster har det blivit. 3 kryss. 24p inspelade av 36 möjliga. Två gånger har vi lämnat planen utan att göra mål. Såpass. Samtidigt har vi då ett målsnitt på sisådär 3 påsar/match när vi väl gör mål. Kikar man xG...och det gör vi gärna...kan noteras att det är fascinerande hur nära xGA ligger jämfört med faktiska insläppta mål; xGA 11.32 och faktiska insläppta 11. Betyder att stabile Berg inte bjuder på minsta lilla.

Framåt ser det lite annorlunda ut. Vi ska göra fler mål på det vi skapar. Det har vi sagt hela vårsäsongen. Vi skapar bra...och vi skapar även så ofta bra ingångar som inte når avslut och alltså inget xG alls. 30.62 gör väl att man saknar 3 mål till våra 28. Sitt ner i båten...det är bara lite kul att leka med siffror och statistik! Men samtidigt går det att konstatera; vi ska göra fler mål i våra matcher på det vi skapar så länge vi fortsätter att skapa som vi gör. 

 

Poängmässigt i laget ser topp-3 ut såhär:

1. Sanna 12p (7+5)

2. Jessi 10p (1+9)

3. Evelina 9p (5+4)

Sanna-Eve har gjort nära hälften av våra inspelade mål. Bra jobbat! Jessi står för mer än 1/3 av våra framspelningar. Makalöst. (vi har 24 ass och alltså 4 mål utan assist)

 

Spelmässigt har vi blandat och gett lite. Som så många andra. Vägrar dock att säga/skylla på att vi inte kom upp i nivå här eller där. Man ÄR det man presterar. Har man det i sig att göra ett spelmässigt bottennapp så har man uppenbarligen denna lägstanivå. Vad handlar det om? vi fick inte till passningsspelet idag eller vi satte inte våra lägen. Det betyder enbart att man inte hanterar det motstånd man ställts emot. Att det inte bjudits på tid och utrymme. Att stress och press varit bra från motståndet. Som nykomling handlar det massor om att hantera ett högre bättre matchtempo varje helg jämfört med förra året. Samtidigt dom matchhelger där så icke varit fallet och vi ändå inte presterar som vi velat....så är det ju helt sonika för att man inte hanterat just d e n matchbilden. Slappnar man av? Tar man för givet att någon annan ska sätta bollen? Behöver man jobba i alla presslägen? 

Allt detta och många fler frågor av samma kaliber kommer vi att ställa oss själva inför restart till höstsäsongen. 

 

Efter att själv ha läst igenom vår förra Sum-UP här på hemsidan så står vi ganska nära det vi tänkt oss att stå i. Vårt spel är samma som vi byggt över tid. Tillsammans. Det fungerar. Det finns förbättringspotential. Det gör det alltid. Det ska det göra. Det är väl därför man har en tränare och inte bara en farbror som åker med när det är match? Vi kommer fortsätta borra a-la-Bielsa i det vi gör. Bli bättre. VEO-genomgångarna kommer fortsatt leta upp detaljer med saker vi gör bra och ska göra mer av....och saker vi måste snäppa upp...och ovanor vi ska sluta med. Det är DET som är så jäkla roligt med det här laget....sättet vi alltid pratar och grottar i vår fotboll. Utmanar varandra. Utmanar spelidén. Utmanar lagen i div.2 ÖS. 


Nyhetsarkiv
🟡GAMEDAY! 2024-03-03 10:13
🟡SÄSONGSPREMIÄR 2024-02-16 06:50
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten