Boka er till sommarens fotbollsläger här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

Djurgården och Huddinge inleder spännande samarbete kring målvaktsutveckling
2024-02-02

Nu blir DIF pojkakademins tränarexpertis tillgänglig även för målvakter i Huddinge IF.

 

Djurgården har en fin tradition av att utveckla målvakter där två av tre målvakter i herrarnas nuvarande A-lag, Jacob Widell Zetterström och Max Croon, kommer från de egna akademileden. Ett fint kvitto som rimmar väl med ett av nyckelorden inom Djurgårdens pojkakademi - kontinuerlig utveckling. Med sikte på att spetsa verksamheten ytterligare har Djurgårdens målvaktstränare i pojkakademin nu inlett ett spännande samarbete med oss i Huddinge IF. 

 

Syftet är tydligt; att öka kunskapen om målvaktsspelet, inspirera spelare och bygga upp en stark grund för målvaktsutveckling inom föreningen. En avstämning med representanter från båda parter har gjorts för att få en inblick i deras förväntningar och visioner med det nystartade samarbetet. 

 

För Huddinge IF är det primära målet enkelt, enligt föreningens marknadskoordinator Malin Bergdahl.

— Vi ser stora möjligheter med att få ta del av expertisen som Djurgårdens målvaktstränare inom akademin besitter. Jag tror och hoppas att det kan öka intresset för målvaktsrollen och därmed också generera fler kvalificerade målvakter inom föreningen, berättar Malin som samtidigt poängterar att det långsiktiga målet sträcker sig längre än att förbättra målvakternas färdigheter, det handlar om att bygga upp en kunskapsbank. 

— Vi tror att kombinationen Djurgårdens IF och Huddinge IF, elitförening och bredd, kan utgöra en bra grund för att få fram fler elitspelande målvakter.

 

Samarbetet kommer att dra igång med en clinic på Källbrinks IP den 6 april. Under året planeras det även för målvaktscamp såväl som utbildningar, för både spelare och ledare. Ett projekt där Ankie Kajström, arrangemangsansvarig på DIF Ungdom, kommer att vara ett nav.

– Det övergripande syftet är att inspirera och ta fram verktyg för föreningen att arbeta med målvakter. Att få entusiasmera och dela med sig av den kompetens och erfarenhet som Djurgårdens målvaktstränare besitter. En talangfull målvakt som siktar mot eliten ska ha möjlighet att kunna nå dit, oavsett klubbtillhörighet, och där vill vi hjälpa till genom att utveckla spelare och ledare. Huddinge IF känns som ett naturligt samarbete, då det finns goda etablerade kontakter och det en förening med många aktiva målvakter med höga ambitioner, förklarar Ankie som vill inspirera fler att ta klivet in mellan stolparna.

– Förhoppningsvis kan vi bidra till att fler unga satsar på sin målvaktskarriär och att vi får fler välutbildade spelare genom att ge verktyg för tränare och ledare att fortsätta erbjuda kvalitativ målvaktsutbildning. I förlängningen ser vi att samarbetet kommer att utökas och innefatta flera olika delar i en spelarutbildning.

 

Anmälan till Clinic Målvakt på Källbrinks IP den 6 april görs via denna länk: 

https://sportadmin.se/book/?F=fa30e668-8bf7-4634-9974-e317d29ca785 

 

Djurgården Ungdom arrangerar också clinics och akademicamper för målvakter, men med bas på Hjorthagens IP, och anmälan är öppen för såväl sport-, påsk- och sommarlovet. Länk till boknings sidan här!

 


Nyhetsarkiv
Trevlig sommar! 2024-07-11 11:54
Sommarcamper2024-06-05 16:00
Kvantumloppet 21 april2024-03-18 10:00
Belastningsregister 20242024-01-11 10:21
 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten