Boka er till sommarens fotbollsläger här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

Ledare i Huddinge IF

Huddinge IFs verksamhet bygger till stor del på ideellt engagemang från våra medlemmar! Därför ser vi gärna att du med en ledarroll har ett stort och brinnande engagemang för föreningen samt barn och ungdomsidrott. 

 

Det är ledarna vars uppdrag formar en Huddingespelare. Du förväntas därför agera föredömligt i all verksamhet där du representerar Huddinge IF utifrån vår värdegrund och riktlinjer, samt sätta spelarnas intresse framför dina egna. Det är Huddinge IFs ansvar att kvalitetssäkra verksamheten för våra medlemmar. Detta innebär att det alltid ska finnas en närvaro från klubben i den dagliga verksamheten och att ledarna ska ha någonstans att vända sig med frågor eller vid behov av vägledning. Alla ledare i föreningen ska också vara medlemmar och har därför en skyldighet att betala en medlemsavgift på 100kr. Nedan hittar du förväntans bilden på de olika ledarrollerna i ett lag. 

 

Alla föreningens ledare behöver skriva på ett värdegrundsavtal samt visa upp ett utdrag ur belastningsregistret för att säkerställa tryggheten hos våra medlemmar! 

 

Vid frågor vänligen kontakta kansli@huddingeif.se

Föräldratränare 

Som föräldratränare leder du träningspass och matcher i ditt barns lag. Det är ett ideellt uppdrag och grunden till Huddinge IFs verksamhet. Tränarrollen ska ha fokus på spelarnas fotbollsutbildning genom att planera och hålla i träningar och matcher. Alla barn ska bemötas lika och det ska inte förekomma någon permanent selektering. Huddinge IF förser ledargruppen med riktlinjer i form av en spelarutbildningsplan, material och stöd som utgår från vår spelarutbildningsplan. Detta för att få en gulsvart tråd genom hela verksamheten.

 

Föreningen står för ledarkläder, material samt utbildningskostnader. 

 

Klubbtränare

Som klubbtränare blir du tillsatt i ett lag där extra hjälp bedöms nödvändig. Det kan vara som huvudtränare i ett lag, eller assisterande tränare till föräldratränare som behöver stöttning. I din roll kommer du att leda och planera träningspass samt matcher i enlighet med föreningens riktlinjer och spelarutbildningsplan. Till din hjälp finns lagets interna organisation av lagledare, kassörer, eventuella tidigare tränare samt övriga ideella ledare. Som klubbtränare har du rätt till arvode.

 

Föreningen står för ledarkläder, material samt utbildningskostnader. 

Lagledare

Lagledarens huvuduppgift är att vara första kontaktperson för kansliet, vårdnadshavare och spelare. Som lagledare är du ett stöd för tränarna och har administrativa uppgifter så att tränarna kan fokusera på fotbollsutbildningen. De administrativa uppgifterna kan vara boka plantider och träningmatcher, anmälan till cuper, uppdatera hemsidan, administrera FOGIS, lägga caféschema, sprida information till vårdnadshavare mm. 

 

Föreningen står för material och utbildningskostnader, samt ledarkläder om du i din roll ofta medverkar vid match och träning. 

Kassör

Kassörens huvuduppgift är att sköta det ekonomiska bakom laget med lagkassan. Det kan vara sköta insamlingar, se till att alla betalat in för en cup eller ett läger och liknande. Kassörs rollen innebär ett stort förtroende där laget behöver kunna lita på att du sköter dina arbetsuppgifter rätt. Alla lagkassor ska administreras via föreningen, läs mer här

 

Kassörens roll kan ofta gå ihop med lagledarrollen. Som kassör har du rätt att gå utbildningar samt få ledarkläder om du närvarar vid träningar och matcher. 

 

För att få en lagkassa via föreningen kontakta kansli@huddingeif.se! 

Ung Ledare

Vissa lag kan få stöttning av en ung ledare. Deras roll är en del av Huddinge IFs Unga ledare program med syftet att få fler unga aktiva i föreningslivet och genom rollen som ledare få de att stanna längre. Detta i en del av riksidrottförbundets vision "Så många som möjligt, så länge som möjligt". 

 

De unga ledarna är där som en stöttning till föräldratränare. De ska finnas tillgängliga för träningar och matcher i den mån de har möjlighet till. Vid sidan av är de även delaktiga i knattefotbollsskolan, fotbollscamper och utbildningarna och träffarna via Unga ledare programmet. 

 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten