Boka er till sommarens fotbollsläger här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Huddinge Idrottsförening
Fotboll

Bli medlem i Huddinge IF!

Nedan följer information om de olika verksamheterna vi bedriver i Huddinge IF.

 

Klicka på länken nedan för att anmäla ditt intresse till våra olika lag!

 

Anmäl dig här!

 

Knatteskolan

Knattefotbollsskolan är starten på Huddinge IFs verksamhet där våra 5-6 åringar får känna på hur det är att spela fotboll. Under den första perioden i fotbollsutvecklingen är det viktigt att barnet börjar upptäcka fotboll på ett lekfullt sätt för att skapa förståelse och inre motivation. Generella rörelsemönster samt enklare teknik lärs in med leken i centrum för att skapa motivation hos barnet - vi vill att fotboll ska vara roligt!

 

Basverksamheten

När spelarna fyllt sju år så bildas lag och man börjar spela matcher mot andra föreningar. Träningar leds av ideella föräldrar enligt vår spelarutbildningsplan. Ledarna erbjuds utbildning kontinuerligt och kansliet står alltid till tjänst för att bidra till en så positiv utvecklingsmiljö som möjligt.

 

Målet med verksamheten är att utbilda fotbollsspelare som vill och kan hålla på med fotboll så länge som möjligt oavsett ambitionsnivå.

 

Dam J

Från 16 års ålder slås flicklagen ihop till Huddinge IF dam juniorer. Detta är våra äldsta flicklag med målet att fostra spelare in i vårt dam-lag samt behålla så många spelare som möjligt så länge som möjligt. Laget får externa tränare med stöd av de tidigare ideella föräldratränare. Genom spel i flera olika serier, rotataionsträning med dam-laget och F15, och fokus på fotbollsutbildning vill vi på att kunna erbjuda något som passar alla tjejer i Huddinge IF!

 

Vi har även som mål att vara drivande i ett jämställdhetsarbete inom stockholmsfotbollen och kommunen och göra det vi kan för att bidra till ett mer jämställt samhälle!  

 

Utvecklingslagen

Från femton års ålder bildar pojktrupperna utvecklingslag. Hit erbjuds möjligheten att få en extern utbildad tränare som tar över uppdraget som huvudtränare. Som ideell förälder har man fortsatt möjlighet att leda gruppen träningspass men vissa kravställningar på utbildning och erfarenhet finns för att försäkra en hög klass på spelarnas utbildning. Det är i första hand från utvecklingslagen som våra akademilag bildas även om extern rekrytering förekommer.

 

Målet med utvecklingslagen är att kontinuerligt utbilda våra äldsta ungdomar för att få de att stanna i föreningen så länge som möjligt!

 

Akademin

Att representera Huddinge IF i ett akademilag är en utmaning för de som vill satsa fullt ut på sitt fotbollsspelande. Träningar är fler, med ett högre utbildningstempo, och miljön är mer kravfylld. Till dessa lag är det en uttagningsprocess som sköts av Huddinge IFs sportsliga ledning. Lagen leds av utbildade tränare med höga kravställningar på såväl sportslig som pedagogisk kompetens för att säkerställa en kvalitativ fotbollsutbildning.

 

Det övergripande sportsliga målet i akademin är att fostra så många ”egna” spelare som möjligt till vårt seniorlag i div 2 södra Svealand. Vi har kontinuerlig rotationsträning mellan ålderskullarna, hela vägen upp till A-laget, samt med våra utvecklingslag. 

 

Representationslagen

Huddinge IFs representationslag spelar båda i Division 2 och är den högsta och slutgiltiga verksamheten i klubben. Vi har som ambition att trupperna till 40% ska representeras av spelare med minst två års erfarenhet av Huddinge IFs ungdomsverksamhet.

Vid frågor kontakta kansli@huddingeif.se!

 
Huvudsponsorer
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten